Site Loader

De jam heeft geleid tot oproepen aan de minister van Verkeer om de achterstand weg te werken.

 

Meer dan 200.000 mensen wachten op hun rij- of theorie-examen, hebben nieuwe cijfers bevestigd.

 

De gegevens hebben geleid tot oproepen aan de minister van Verkeer om de achterstand weg te werken.

 

Uit cijfers blijkt dat 101.000 mensen wachten om hun rijexamen af ​​te leggen, terwijl er momenteel nog 105.000 wachten op hun theorie-examen.

 

Mensen wachten nog steeds op hun theorie-examen, ondanks dat veel andere sectoren van de samenleving deze maand weer opengaan.

 

 

De RSA vertelde de Irish Examiner dat het theorie-examen tot nader order wordt opgeschort en dat afspraken die voor de komende weken zijn gepland, zullen moeten worden geannuleerd en opnieuw worden gepland.

 

“Er is contact begonnen met de getroffen klanten en er zal alles aan worden gedaan om hen in een vroeg stadium te faciliteren”, aldus een verklaring.

 

In februari waren er tussen 6 maart 2021 en 31 november slechts 54.000 mensen geboekt om een ​​theorie-examen af ​​te leggen.

 

Handelingen om de achterstanden weg te werken

 

Cork TD Sean Sherlock heeft gezegd dat het ministerie van Transport moet handelen om de achterstanden weg te werken.

 

Hij zei dat de RSA plannen heeft om elke maand tot 50.000 theorie-examens aan te bieden gedurende drie maanden zodra het groen licht krijgt om opnieuw te beginnen met testen.

 

Sean Sherlock: roept het ministerie van Transport op om de achterstand weg te werken.

“Het is nu heel duidelijk dat de blokkades bij het testen van de theorie te vinden zijn bij het ministerie en de minister, in plaats van bij de RSA”, zei de Labour TD. eerste voertuig militaire colonne heeft zijn bekendheid.

 

“Ik heb vernomen van de RSA dat het verduidelijking en informatie heeft verstrekt aan het ministerie van Transport om de zaak verder te brengen met het oog op het zo snel mogelijk heropenen van de dienst.

 

“De RSA laat me weten dat zodra een datum is vastgesteld, ze regelingen hebben getroffen dat de serviceprovider gedurende drie maanden elke maand tot 50.000 tests kan leveren.”

 

Het ministerie van Verkeer is benaderd voor commentaar.

 

Bevestiging van de RSA

De RSA heeft bevestigd dat de levering van de 50.000 tests per maand zal plaatsvinden wanneer de service wordt hervat.

 

“Dit zal aanzienlijk helpen om de achterstand van klanten die wachten op een theorie-examen voor chauffeurs weg te werken en de wachttijden te verkorten.

 

“Deze extra capaciteit treedt onmiddellijk in werking bij hervatting van de dienst.”

 

De RSA voegde eraan toe dat het proefproject voor online theorietest voor chauffeurs momenteel aan de gang is voor vrachtwagens en bussen en dat het van plan is “de komende weken een proeffase van de online autoservice uit te rollen”. auto theorie leren online is mogelijk.

 

De RSA zei dat er een limiet van maximaal 4.000 mensen per maand zal zijn die gebruik kunnen maken van de service tijdens de eerste proeffase en naar verwachting zal het tegen het einde van het jaar op grotere schaal beschikbaar zijn.

 

Wat het rijexamen betreft, kunnen momenteel alleen essentiële werknemers het examen afleggen en hetzelfde geldt voor mensen die rijles willen volgen.

 

 

Brittney

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Calendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Bride